Problem suvišnih dlačica kod žena, a u zadnje vrijeme i kod muškaraca postoji odavna. Do sada su žene bile osuđene na metode koje su se kretale u rasponu od neugodnih do vrlo bolnih čija je trajnost uz to bila veoma kratka. Tretmani hladnim i toplim voskom, šećerno pastom, britvicama, pincetama, itd. ostavljali su osim lijepog izgleda i bolove, iritiranu ili oguljenu koža, modrice, posjekotine, urasle dlake, infekcije kože…

Uz lasersku trajnu depilaciju danas je postalo moguće da to sve prestane i da se rješite dlačica zauvijek!

MeDioStar NeXT prodire duboko u kožu i, za razliku od drugih lasera na tržištu može tretirati sve tipove kože. Prilikom tretmana svjetlosna energija lasera prodire nekoliko milimetara duboko u kožu i doseže korijen dlačica gdje se fotoni apsorbiraju budući da ih privlači pigment melanin. Kada svjetlost dopre do melanina u dlaci, ona se apsorbira i pretvori u toplinu. Što je dlaka tamnija, deblja i gušća, to se više topline proizvodi. Ta toplina oštećuje stanice neposredno oko korijena dlačice tj. folikul koji je odgovoran za ponovni rast dlačica, što omogućuje drastično smanjenje broja dlačica na tretiranom području.

Laser uspješno uklanja dlačice, no ovisno o tipu kože, boji i debljini dlačica, dubini korijena i drugim faktorima potrebno je više ili manje tretmana – u prosjeku 6-7.  Postupak je bezbolan, a već pri prvom tretmanu ukloni se i do 35% dlačica.