Vistabel je ime za Botox koje se koristi u Evropi. Napravljen je od pročišćene sorte toxina iz bakterije Clostidium botulinum. U malim dozama ovaj toxin opušta grč u mišićima lica zbog kojeg se pojavljuju bore mrštenja te bore oko očiju. Tretman injekcijama traje nekoliko minuta i bezbolan je. Vistabel vrlo dobro djeluje na bore na čelu i oko očiju koje uzrokuju uobičajeni pokreti mišića.

Prvi korak je pregled mišića lica. Raspored i građa mišića lica se mogu bitno razlikovati od osobe do osobe tako da je važan detaljan pregled da bi doktor odredio na koja područja treba primjeniti tretman i u kojoj količini.

Mnogi nedovoljno educirani liječnici tu činjenicu zanemaruju i zato njihovi rezultati nisu zadovoljavajući. Prije nego doktor odobri tretman, obavijestite ga u slučaju da dojite, ako uskoro planirate trudnoću ili bolujete od bolesti koja utječe na živce ili mišiće (bolest povećava rizik pojave nuspojava).

Učinak je vidljiv već nakon nekoliko dana. Djelovanje može biti postepeno i trajati do mjesec dana. Trajnost zahvata varira po osobi ali u većini slučajeva je od 4 do 6mjeseci.